Kotoutumiskoulutus maahanmuuttajille

7.1.-16.5.2024

SISÄLTÖ

Kotoutumiskoulutuksen sisältönä ovat kieli- ja viestintäosaaminen sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen. Tavoitteena on helpottaa osallistujan Suomeen kotoutumista. Kotoutumiskoulutuksessa opiskelijan tavoitteena on saavuttaa sellainen suomen kielen taito, joka on riittävä hänen urasuunnittelunsa tarpeisiin ja muihin tavoitteisiin, jotka määritellään henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa. Koulutuksen yleisenä tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa keskimäärin toimivan peruskielitaidon suomen kielessä.

Kotoutumiskoulutuksen yhteiskunta- ja työelämäosaamisen opinnot tukevat ja syventävät opiskelijan aiempia tietoja ja antavat opiskelijalle valmiuksia toimia suomen kielellä yhteiskuntaan, työelämään ja koulutukseen liittyvissä tilanteissa. Opintojen tavoitteena on myös kehittää niissä tarvittavia sosiaalisia ja viestinnällisiä taitoja, tiedonhaun taitoja ja digitaalisia taitoja.

Kotoutumiskoulutuksessa opiskelija saa henkilökohtaisesti suunniteltua ja toteutettua ohjausta ja tukea kotoutumiskoulutuksen suorittamiseen, opinto- ja urasuunnitteluun sekä niihin liittyvien suunnitelmien ja hakemusten laadintaan.

Koulutus noudattaa kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteita 2022.

KOHDERYHMÄ

Koulutus on suunnattu yli 17-vuotiaille maahanmuuttajille, jotka eivät ole aiemmin opiskelleet suomea tai joiden kielen osaaminen on hyvin vähäistä.

KESTO JA TOTEUTUS

Oppitunteja on maanantaista torstaihin noin 25 viikkotuntia. Talviloma on 17.-23.2.

Opintojen loppuvaiheessa osallistujan suomen kielen taito arvioidaan eurooppalaiseen viitekehykseen perustuvan taitotasoasteikon mukaan.

KUSTANNUKSET

Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulupäivinä opiskelija saa opiston tarjoaman lounaan ja iltapäiväkahvin tai -teen.

ASUMINEN

Opiskelijoille on tarjolla muutamia asuntolapaikkoja. Voit ilmoittaa majoitustarpeestasi hakulomakkeessa.

KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN

Hakulinkki

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA

Koulutuspäällikkö Hanne Pietilä

hanne.pietila@leko.fi

0504674375